Maakellari

Maakellaria ei mikään voita!

Luonnollista viileyttä suoraan maasta

Patentoitu EKO-maakellari tarjoaa parhaan mahdollisen säilytyspaikan perunoille, juureksille, mehuille, hilloille ja viineille. Maaperän kylmyys antaa juuri oikean lämpötilan ja kosteuden sadollesi – ja kaiken lisäksi ilman sähköenergiaa!

Maakellari on lyömätön vaihtoehto!

Eko-maakellari antaa luonnollista viileyttä suoraan maaperästä.

Patentoitu EKO-maakellari tarjoaa parhaan mahdollisen säilytysympäristön perunoille, juureksille, mehuille, hilloille ja viineille. Maa-aineksen luonnolliset ominaisuudet antavat täydellisen säilytysympäristön sinun sadollesi ja luonnollisesti … ilman sähköenergiaa!

Maakellarin edut

Kun käytössäsi on maakellari säästät sekä energiaa että tilaa.

Maakellari on ympäristöystävällinen ja halpa käytössä koska maa viilentää kellarin luonnollisesti – ilman ulkoista enegiaa. Kun sinulla on käytössäsi maakellari pärjäät pienemmällä jääkaapilla ja pienemmällä pakastimella. Maakellarin avulla sinulla on saatavilla kotimaisia juureksia ympäri vuoden. Voit säilyttää maakellarissasi viinejä, hilloja, mehuja ja säilykkeitä. Jopa  huonon talvenkestävyyden omaavat pensaat, perennat ja ruusut talvehtivat hyvin omissa ruukuissaan maakellarissasi.

Kovjoki-elementin Eko-maakellari on ekologinen ja taloudellinen ratkaisu. Valmistamme siitä useita eri kokoja, mistä syystä se sopii sekä kesämökille että suurperheille. Kellari on betonista kokonaisena valettu, minkä vuoksi se toimitetaan asiakkaalle yhtenä kappaleena ja se on helposti ja nopeasti asennettavissa paikalleen, eikä se vaadi lainkaan muurausta.

Hyvä tietää maakellarista

Sijoita maakellarisi mielellään pohjoissuuntaan muiden rakennusten tai suurten puiden varjoon.

Korkea ilmankosteus (90-95%) estää kuivumista ja pidentää varastointiaikaa. Kosteus on oikea jos katossa on näkyvissä vesipisaroita.
Maakellaria tulee ehkä käytettyä ahkerammin jos asennat sinne valaistuksen.

Sijoita maakellari mieluusti rinteeseen, ei liian kauaksi talostasi.

Mitä enemmän maata on kellarin päällä (vähintään 60 cm) sitä parempi on eristys.

Juurikasvit, hedelmät, mehut ja hillot säilytät parhaiten lämpötilassa, joka on juuri nollan yläpuolella. Perunat taas vaativat hyvin säilyäkseen vähintään +4 asteen lämpötilan.

Maakellarit Kovjoelta

Kovjoki Element on erikoistunut betonista valettujen maakellareiden valmistukseen. Maakellarisi toimitetaan perille nosturilla varustetulla kuorma-autolla. Betonielementin nostaminen ja asettaminen paikalleen kestää vain 15 minuuttia. Voit helposti päättää mihin ja miten sinun maakellarisi sijoitetaan. Jo ensimmäisessä yhteydenotossamme annamme sinulle vinkkejä ja ohjeita kellarin sijoittamisesta ja siitä, mitä pohjatöitä vaaditaan – ja neuvot ja ohjeet  saat tietenkin täysin veloituksetta.
Meiltä Kovjoki Elementiltä voit myös hankkia useita lisävarusteita – aina hyllyistä ja perunalaatikoista viinpuullojen puutelineisiin asti. Maakellarimme toimitetaan varustettuna valmiilla tuuletusjärjestelmällä ja kaksoisovin. Hyllykonsolit yhdelle seinälle kuuluvat vakiovarustukseen ja halutessasi kiinnitämme hyllykonsolisi valmiiksi jo tehtaallamme.

Kovjoki Element on turvallinen vaihtoehto. Olemme kolmenkymmenen vuoden aikana toimittaneet tuhansia maakellareita ympäri Suomea.

Tervetuloa Kovjoki Elementille!