Jordkällare

Jordkällaren är ett oslagbart alternativ!

Eko-jordkällaren ger naturlig kyla rakt ur jorden

Den patenterade EKO-Jordkällaren erbjuder den bästa möjliga förvaringsmiljön för potatis, rotfrukter ,saft , sylt och viner. Jordens naturliga egenskaper ger den perfekta förvaringsmiljön för din skörd och naturligtvis… utan el-energi!

Jordkällarens fördelar

Med en jordkällare sparar du såväl energi som utrymme.

Jordkällaren är miljövänlig och billig i drift eftersom källaren kyls naturligt av jorden – utan energiåtgång. Med tillgång till en jordkällare klarar du dig med ett mindre kylskåp och en mindre frys.En jordkällare ger dig tillgång till inhemska rotfrukter året om. Här förvarar du vin, sylt, saft och inläggningar. Till och med icke härdiga buskar, perenner och rosor övervintrar bra i krukor i jordkällaren. 

Eko-jordkällaren från Kovjoki element är en ekologisk och ekonomisk lösning. Den säljs i flera olika storlekar, vilket gör att den passar såväl för sommarstugan som för storfamiljen. Att källaren är helgjuten i betong gör att den levereras till kunden i ett enda stycke och enkelt och snabbt monteras på plats. Jordkällaren kräver ingen murning.

Bra att veta om jordkällare

  • Placera gärna din jordkällare i norrläge i skuggan av andra byggnader eller stora träd.
  • En hög luftfuktighet (90 – 95%) hindrar uttorkning och ökar lagringnstiden. Fuktigheten är den rätta om du ser vatten-droppar i taket.
  • Jordkällare kommer ofta till större användning om du installerar belysning i din källare.
  • Placera gärna jordkällaren i en sluttning, inte för långt från huset.
  • Ju mera jord ovanpå källaren (minst 60cm), desto bättre isolering.
  • Rotsaker, frukt, saft och sylt förvarar du bäst vid temperaturer strax över noll. Potatisen kräver dock minst + 4 grader.

Jordkällare från Kovjoki

Kovjoki element har specialiserat sig på jordkällare gjutna i betong. Din jordkällare levereras med kranförsedd lastbil och på bara 15 minuter lyfts betongelementen på plats. Du kan lätt bestämma var och hur din jordkällare skall placeras. Redan vid vår första kontakt ger vi dig tips och råd om källarens placering och vilka grundarbeten som krävs – naturligtvis helt gratis.

Hos oss på Kovjoki element har du en mängd olika tilläggstillbehör att välja mellan, allt från hyllplan och potatislådor till träställningar för vinflaskor. Våra jordkällare levereras med ett färdigt ventilationssystem och med dubbla dörrar. Hyllkonsoler för en vägg är standard om du så önskar skruvar vi fast dina hyllkonsoler redan i fabriken. 

Kovjoki element är ett tryggt alternativ. Under trettio års tid har vi levererat tusentals jordkällare runtom i Finland och Sverige. 
Välkommen till Kovjoki element!